توسعة پایدار از طریق ورزش: موانع و راهبردها - محمدحسین قربانی; حمیدرضا صفری جعفرلو; محمدرضا اسماعیلی (Sport Sciences Research Institute, 2020)
پژوهش حاضر با هدف تحلیل کیفی توسعة پایدار از طریق ورزش و شناسایی موانع و راهبردهای آن انجام شده است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ نوع راهبرد، کیفی بود که از رویکرد گراندد تئوری (نظریة برخاسته از داده‌ها) برای ارائة نتایج بهره گرفته شد. مشارکت‌کنندگان در پژوهش 21 نفر از نخبگان (شامل اعضای هیئت‌علمی، مدیران ارشد در وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون‌های ورزشی، کارشناسان خبره، مربیان ورزشی و بازیکنان گذشتة تیم ملی) بودند. داده‌های پژوهش از طریق مصاحبة اکتشافی گردآوری شدند. ملاک اتمام گردآوری داده‌ها رسیدن به اشباع نظری بوده است. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از رهیافت ظاهرشوندة مربوط به اثر گلیزر (1992) بهره گرفته شد که از طریق اجرای سه فرایند کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام شد. در بررسی موانع توسعة پایدار از طریق ورزش، 47 کد مستقل و 11 مفهوم که شکل‌دهندة سه مقولة کلی (موانع شناختی-دانشی، ساختاری و قانونی-مدیریتی) بودند، شناسایی و طبقه-بندی شدند. همچنین، در بخش راهبردها 35 کد و 10 مفهوم استخراج شدند و در سه مقولة کلی (راهبردهای ادراکی-ارتباطی، اقتصادی-ساختاری و عملکردی) دسته‌بندی شدند. نتـایج این پژوهش می-تواند در برنامه‌ریزی‌های کلان توسعة کشور و همچنین برنامه‌های توسعة بخش ورزش موردتوجه قرار گیرد و با تأکید بر رفع موانع و اتخاذ راهبردهای مستخرج از این پژوهش، می‌توان مسیر دستیابی به اهداف توسعة پایدار کشور را هموار کرد.