شناسایی راهکارهای مؤثر بر برون‌رفت هیئت‌های ورزشی استان خراسان رضوی از درماندگی مالی - رضا حیدری; احسان اسداللهی; ریحانه سالاری (Sport Sciences Research Institute, 2021)
پژوهش حاضر براساس رویکرد ساختاری-تفسیری، با هدف شناسایی راهکارهای مؤثر بر برون‌رفت هیئت‌های ورزشی استان خراسان رضوی از درماندگی مالی انجام شد. پژوهش حاضر از نوع پژوهش‌های کیفی با ماهیت تحلیلی‌ بود و از نوع مطالعات کاربردی است که به روش ساختاری-تفسیری انجام شده است. ابزار جمع‌آوری داده‌های پژوهش، مطالعات اسنادی، مصاحبه و پرسشنامۀ‌ دلفی بود. جامعۀ آماری پژوهش شامل صاحب‌نظران در این حوزه بود که از این تعداد 25 نفر به شیوۀ هدفمند در هر بخش از پژوهش به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. همچنین برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از مدل ساختاری-تفسیری استفاده شد. درنهایت 33 شاخص موثر بر برون‌رفت هیئت‌های ورزشی استان خراسان رضوی از درماندگی مالی شناسایی شدند و در پنج بعد راهکار مدیریتی، فعالیت‌های اقتصادی، راهکار قانونی، فعالیت‌های بازاریابی و فعالیت‌های آموزشی و اجرایی و در سه سطح قرار گرفتند که راهکار قانونی به‌عنوان سطح سوم مدل شناسایی شد؛ درنتیجه هیئت‌های ورزشی برای خروج از درماندگی مالی باید توجه ویژه‌ای به راهکار قانونی داشته باشند تا زمینۀ ظهور و تحقق سایر عوامل در سطوح بالای مدل فراهم شود. همچنین توجه به سایر راهکارهای سطح‌بندی شده در پژوهش حاضر و تمرکز بر آن‌ها می‌تواند حرکت مؤثری در راستای رفع مشکلات مالی هیئت‌های ورزشی باشد.