Обгрунтування сутності компетентного підходу в освіті у працях українських і зарубіжних учених - Ярослава Логвінова (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
У статті викладено погляди експертів міжнародних організацій та українських науковців на сутність поняття «компетентність»; розглянуті причини впровадження та оцінки інноваційності компетентнісного підходу в освіті; визначені особливості та аутентичний характер компетентнісно орієнтованого підходу в педагогічній практиці зарубіжних колег . В статье изложены взгляды экспертов международных организаций и украинских ученых на определение понятия «компетентность» как системообразующей категории компетентстного подхода в образовании; наводятся причины внедрения и разные точки зрения относительно инновационности данного подхода; на основе анализа зарубежных источников наводятся особенности компетентнисного подхода в начальном варианте, его собственное содержание и условия реализации в зарубежных странах. The article presents different views of international organizations experts and Ukrainian research specialists of the term «competence» as a systemic category of the competence approach to education. The reasons for introducing the approach have been cited. The innovativeness of the approach has been argued in the research works. Some peculiarities of the competence approach and its practical application pointed out in foreign sources have been given in the article.