بررسی رابطه ی بین کیفیت خواب با استرس ، اضطراب و افسردگی در دانشجویان دانشکده علوم پزشکی شوشتر - آرمان جعفری; رضا حیدری سورشجانی; کوروش زارع (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2018)
هدف از انجام این مطالعه بررسی رابطه ی کیفیت خواب و استرس ، اضطراب و افسردگی در بین دانشجویان دانشکده علوم پزشکی شوشتر می باشد. این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی می باشدکه بر روی 193 نفر از530 دانشجوی دانشکده علوم پزشکی شوشتر که به صورت تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند انجام شد برای این مطالعه از دو پرسشنامه استاندارد کیفیت خواب پیتسبورگ (PSQI)  و پرسشنامه افسردگی ، اضطراب، استرس (DASS-21) استفاده شد. همچنین داده ها به وسیله آزمون های کای اسکوئر و ضریب همبستگی پیرسون در برنامه آماری SPSS21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد از بین تمامی دانشجویان 8/78% از کیفیت خواب نامطلوب رنج می بردند. که 4/10% از افراد دچار استرس شدید، و 9/10% اضطراب شدید و 3/8%  افسردگی شدید داشتند. همچنین بین کیفیت خواب و استرس و اضطراب رابطه ی آماری معنی داری مشاهده شد. ( 05/0P<). بین کیفیت خواب و افسردگی ارتباط آماری معنی داری مشاهده نشد. (05/0P>). با توجه به درصد بالای کیفیت نامطلوب خواب و ارتباط معنا دار آن با استرس و اضطراب؛ باید یک برنامه ریزی صحیح در جهت بهبود وضعیت خواب دانشجویان و همچنین برنامه ریزی جهت رفع استرس، اضطراب و افسردگی و اجرای مداخلات روانشناختی جهت ارتقا و بهبود سلامت روان دانشجویان که در نهایت می تواند منجر به بهبود کیفیت خواب آنان شود، از سوی مسئولین دانشگاه ها در نظر گرفته شود