Scabia - o dermatoză de actualitate în secolul XXI - Ana Maria Alexandra Stănescu (Amaltea Medical Publishing House, 2018)
Scabia (râia) este o dermatoză comună parazitară cauzată de Sarcoptes scabiei. Este o boală contagioasă, cel mai adesea transmiterea se face prin contact direct sau indirect (ex: contactul cu lenjeria de pat, contactul sexual). Afectează ambele sexe, indiferent de vârstă. Este caracteristică erupţia pruriginoasă intensă cauzată de reacţia alergică la parazit.