ABORDAREA EDUCAŢIEI ANTREPRENORIALE ÎN RÂNDUL STUDENŢILOR - Mariana MARINESCU; Mihai BOTEA (Moldova State University, 2017)
Curriculumul şcolar şi modulul antreprenorial oferă elevilor/studenţilor instrumentele necesare pentru a gândi creativ şi a rezolva probleme într-o manieră eficientă. Educaţia antreprenorială se realizează în pregătirea iniţială, elevii/ studenţii fiind aproape de angajare, iar derularea activităţilor independente poate fi o opţiune importantă pentru ei. Prezenta lucrare redă rezultatele unui chestionar aplicat studenţilor, privind locul şi rolul educaţiei antreprenoriale în sistemul de învăţământ universitar românesc. THE APPROACH OF ENTREPRENEURIAL EDUCATION AMONG STUDENTS School curricula and entrepreneurial module gives to the pupils/students the tools necessary to think creatively and to solve problems in an effective manner. Entrepreneurship education is realized in initial training, as pupils/students are close to employment and deploying independent activities can be an important option for them. The present paper presentes the results of a survey given to the students regarding the place and role of entrepreneurship education in the Romanian education system.