ПСИХОЛОГИЧЕСКИЙ КЛИМАТ В ОРГАНИЗАЦИИ И УРОВЕНЬ СТРЕССА У СОТРУДНИКОВ - USM ADMIN (Moldova State University, 2018)
CLIMATUL PSIHOLOGIC ÎN ORGANIZAŢIE ȘI NIVELUL DE STRES LA ANGAJAȚI Acest articol prezintă rezultatele studierii caracteristicilor climatului psihologic în organizaţia medicală, precum și nivelul de stres în rândul lucrătorilor medicali. Experimental s-a stabilit că majoritatea angajaților din instituția medicală evaluează climatul psihologic ca favorabil sau normal. Mai mult de jumătate dintre subiecți au un nivel mediu de stres și doar o cincime din personalul medical testat prezintă nivel de stres mai înalt. Cuvinte-cheie: personal medical, climatul psihologic în organizație, colectiv, stres, simptome ale stresului.