بررسی چگونگی ارزشیابی از آموخته‌های دانشجویان کارشناسی ارشد با تأکید بر عامل‌های تأثیرگذار (مورد بررسی: پردیس دانشگاه مازندران) - صمد ایزدی; سیده لیلا زمانی (Shahid Chamran University of Ahvaz, 2011)
هدف اصلی تحقیق حاضر، بررسی چگونگی ارزشیابی از آموخته‌های دانشجویان کارشناسی ارشد با تأکید بر متغیرهای زمینه‌یی‌‌ست که به شیوه‌ی توصیفی- پیمایشی انجام گردیده است. داده‌های مورد نیاز از طریق پرسشنامه‌ی محقق ساخته برای دانشجویان و مصاحبه‌ی نیمه سازمان یافته با اساتید جمع‌آوری شده است. جامعه‌ی آماری این تحقیق شامل دانشجویان دوره‌ی کارشناسی ارشد و اساتید مدرس در این دوره تدریس است. بر اساس نتیجه‌های حاصله، از دیدگاه دانشجویان میزان استفاده از ارزشیابی تکوینی و تنوع روش‌های ارزشیابی پایانی در سطح کارشناسی ارشد در حد متوسط می‌باشد همچنین از دیدگاه دانشجویان برخی از ویژگی‌های زمینه‌یی تأثیرگذار بر نحوه‌ی ارزشیابی اساتید به ترتیب زیر عبارتند از: تخصص اساتید، شرکت در دوره‌های تخصصی و آموزشی، سابقه‌ی تدریس، مرتبه‌ی علمی، محل اخذ مدرک و جنسیت اساتید. نتیجه‌ی مصاحبه با اساتید نیز ضمن تأکید بر اهمیت متغیرهای مذکور در ارزشیابی از آموخته‌های دانشجویان نشان می‌دهد که اساتید استفاده از ارزشیابی تکوینی در دوره‌ی کارشناسی ارشد را مرسوم می‌دانند، اما روش‌های ارزشیابی پایانی را متنوع قلمداد نمی‌کنند. همچنین نتیجه‌ی آزمون ضریب عدم قطعیت در جدول توافقی بیانگر تفاوت نظرهای دانشجویان دختر و پسر در مورد تأثیر جنسیت اساتید بر نحوه‌ی ارزشیابی آنان است و تحلیل واریانس یک راهه نیز بیانگر تأثیر دانشکده‌ی محل تحصیل دانشجویان بر نظرهای آنان در مورد تنوع روش‌های ارزشیابی است.