Kirjastojen rooli terveydenhuollon digitaalisessa tietohuollossa - Jarmo Saarti (Finnish Social and Health Informatics Association, 2011)
Artikkelissa keskustellaan kirjastojen roolista terveystiedon jakamisessa ja hallinnassa. Digitaalinen toimintaympäristö asettaa uusia haasteita ja rooleja informaatioalan ammattilaisille. Erityisesti tämä näkyy lääketieteessä, jossa julkaisujen määrä on valtava. Näyttää siltä, että perinteiselle kirjastonhoitajuudelle on kysyntää, mutta että tämä vaatii uusien työkalujen ja työtapojen omaksumista verkostoituvassa ja globalisoituvassa toimintaympäristössä.