CONCEPT CONFIGURATION OF THE DISCURSIVE APPROACH OF THE LITERARY TEXT - USM ADMIN (Moldova State University, 2021)
CONFIGURAȚIA CONCEPTULUI DE ABORDARE DISCURSIVĂ A TEXTULUI LITERAR În articol este abordată problematica privind definirea conceptului de abordare discursivă a textului literar. Totodată, este evidențiată necesitatea și actualitatea abordării discursive a textului literar care poate fi definită ca o modalitate optimă de analiză textuală vizând integrarea tuturor componentelor competenței de comunicare. În acest sens, abordarea discursivă impune o extindere a receptării textului, focusându-se pe dimensiunea socioculturală și pragmatică. Studiul prezintă, de asemenea, câteva modele teoretice ale unor practici discursive care încurajează abordarea discursivă a textului literar. Cuvinte-cheie: text literar, abordare, discurs, configurație, pragmatică, practică discursivă.