مقایسه دریافت انرژی و مواد مغذی در زنان باردار ساکن شهر سبزوار با مقادیر دریافت استاندارد (DRI) - اکرم کوشکی; محمد علی یعقوبی فر; فاطمه رهنما رهسپار (Mashhad University of Medical Sciences, 2009)
مقدمه: عوامل بسیار زیادی در فرایند بارداری و نتیجه آن مداخله می کنند. اگرچه نقش تغذیه در تعدیل این فرایندها کاملا شناخته نشده است، اما بخوبی مشخص شده که وضعیت تغذیه ای زن حامله بر نتیجه بارداری او تـاثیر مـی گذارد. لذا این مطالعه به منظور مقایسه دریافت انرژی و مواد مغذی در زنان باردار ساکن شهر سبزوار بـا مقـادیر دریافت استاندارد (DRI) انجام گردید. روش کار: این مطالعه مقطعی - تحلیلی بر روی 561 زن باردار سبزواری که به صـورت طبقـه ای از تمـام منـاطق شـهر انتخاب شدند ، صورت گرفت . دریافت مواد غذایی هر فرد به روش یاد آمـد 24 سـاعته خـوراک طـی سـه روز متـوالی و بسامد خوراک به دست آمد و با نرم افزار food processor دریافت انرژی و مواد مغذی هر فرد تعیین شد. آنالیز داده هـا با استفاده از از نرم افزار SPSS نسخه 11/5و آزمونهای آمار توصیفی و one sample t-test انجام شد. نتایج: میانگین مدت بارداری 4/29 ± 3/2 ماه بود. نتایج تحقیق نشان داد که میانگین دریافت انرژی و تمام مواد مغذی به اسـ ـتثنای ویتــامین B12 ، فســـفر، ســـدیم و ســلنیوم در زنـــان بـــاردار کمتـــر از Dietary Reference Intake  .(P