PROMOTING SELF-EFFICACY IN THE CLASSROOM: SELF-EFFICACY AND STUDENTS' MOTIVATION - USM ADMIN (Moldova State University, 2014)
PROMOVAREA AUTOEFICIENŢEI: CONDIŢIE A MOTIVAŢIEI STUDENŢILOR "Dacă am convingerea că pot ceva să fac, voi dobândi, cu siguranţă, capacitatea de a face acest lucru, chiar dacă nu aş avea-o la început" (Mahatma Gandhi). În acest articol ne propunem să reflectăm conceptul de autoeficacitate în teoria social-cognitivă şi să încercam să răspundem la întrebarea: cum afectează autoeficacitatea motivaţia de învăţare şi realizările, şi viceversa? Cuvinte-cheie: motivaţie, teoria social-cognitivă, autoeficacitate, autoeficacitate academică.