Flashmob i lærerutdanninger - studenters erfaringer med å skape dans sammen - Hilde Rustad; Tonje Fjogstad Langnes (Cappelen Damm Akademisk NOASP, 2019)
Denne artikkelen handler om lærerstudenter og deres erfaringer knyttet til gjennomføring av flashmob som studentdrevet danseprosjekt. Artikkelen undersøker sammenhenger mellom flashmobprosjektet og utviklingen av lærerstudentenes profesjonspersonlige kompetanse. Forskningsmaterialet utgjøres av studenttekster fra to kroppsøvingslærerutdanninger: årsstudium i kroppsøving ved OsloMet - storbyuniversitetet og faglærerutdanningen i kroppsøving og idrettsfag ved Norges idrettshøgskole. Forskningsprosjektet er kvalitativt og har en hermeneutisk-fenomenologisk tilnærming. Gjennom analyse av studentenes besvarelser kom forfatterne fram til fire temaer: «følelser», «å skape dans», «nærhet og samarbeid» og «lærerrollen». Gjennom en profesjonsfaglig drøfting av disse temaene viser artikkelen blant annet hvordan flashmobprosjektet har relevans i et lærerutdanningsperspektiv ved at studenterfaringene kan knyttes til selvbestemmelse, medbestemmelse og solidaritet. Det framkommer tydelige sammenhenger mellom studentenes erfaringer og profesjonspersonlig kompetanse; flashmobprosjektet trer fram som et profesjonspersonlig dannelsesprosjekt som kan bidra til å gi studentene en kroppslig forankret autoritet.