COSTURILE ARDERII EMOŢIONALE sau CARE SUNT CONSECINŢELE EPUIZĂRII PROFESIONALE - USM ADMIN (Moldova State University, 2012)
Efectele sindromului arderii profesionale asupra individului sunt dezastruoase. Sunt afectate, în primul rând, sănă- tatea fizică şi psihică a persoanei, scade stima de sine, iar relaţiile cu ceilalţi devin din ce în ce mai tensionate. Pe acest fundal scade performanţa muncii, individul trăieşte sentimente de ratare, inutilitate şi depresie. Prin acest articol ne propunem să analizăm efectele şi consecinţele sindromului "ardere profesională" asupra performanţei individuale, în vederea elaborării unor strategii eficiente de prevenire a apariţiei acestui fenomen. Cuvinte-cheie: ardere profesională, stres profesional, performanţă în muncă.