Neteja d'aigua contaminada amb ferro - Montserrat Tortosa Moreno (Universitat Autònoma de Barcelona, 2008)
A molts processos químics industrials, com poden ser les extraccions mineres o les fàbriques de bateries, s'obté com a residu aigua que conté ions metàl·lics dissolts. L'aigua contaminada amb metalls és nociva si entra a formar part d'una xarxa tròfica. Per exemple, si s'utilitza aquesta aigua residual per a regar horts pot provocar una acumulació de metalls en cadena en els organismes vius, molt perjudicial. Així doncs, cal eliminar els metalls abans d'abocar l'aigua a la claveguera.