THE IMPORTANCE OF PROMOTING SOCIAL DYNAMICS IN THE COMPUTERIZED CLASSROOM - USM ADMIN (Moldova State University, 2014)
IMPORTANŢA PROMOVĂRII DINAMICII SOCIALE ÎN CLASELE COMPUTERIZATE Articolul începe cu descrierea noilor condiţii de cultură şi viaţă socială, recunoscute mai ales în domeniul educaţiei. Astfel, în condiţiile de permanentă schimbare şi inovare educatorii sunt obligaţi să facă faţă procesului de globalizare, punând accent pe învăţarea constructivistă cu problematică socială. Având în vedere că utilizarea TIC nu va fi nedeter- minată, pedagogia avansată a secolului XXI, recomandă integrarea acestora în curriculum, urmând să argumenteze rolul esenţial al unui profesor eficient în promovarea interacţiunii sociale în clasa computerizată. Prezenţa tot mai mare a teh- nologiei impune educatorii să fie mai imaginativi şi îi încurajează să utilizeze metode de predare, care sunt mai atractive pentru elevi. Având în vedere toate acestea, în articol sunt prezentate concluziile în ceea ce prive şte integrarea tehnolo- giei în procesul de predare în Israel, Republica Moldova, Marea Britanie şi în Statele Unite ale Americii. Lucrarea noastră va contribui la iniţierea unui dialog de cercetare, care să ofere mai multe răspunsuri clare în ceea ce priveşte predarea eficientă şi utilizarea TIC pentru promovarea unei dinamicii sociale în clasele computerizate Cuvinte-cheie: dinamică socială, sala de clasă computerizată, tehnologii, învăţarea constructivistă, profesor eficient.