Jak psát recenze - Vladimír Spousta (Czech Pedagogical Society, 2003)
Příspěvek je určen především méně zkušeným recenzentům. Objasňuje recenzi jako literární útvar vědecké a umělecké kritiky. Vymezuje čtyři okruhy potenciálních čtenářů recenzí a v analytické exkurzi ozřejmuje koncepční, metodologické, obsahové i formální náležitosti recenze tak, aby byla s to uspokojit i náročného čtenáře.