الگوی تمایل به جابه‌جایی والیبالیست‌ها براساس سبک حمایت رفتاری مربی، حمایت و تعهد باشگاهی - حمیدرضا قزلسفلو (Sport Sciences Research Institute, 2019)
وجود فضای حمایتی درقالب متغیرهای سازمانی و روابط مربی- ورزشکار، علاوه‌بر ایجاد تعهد اجرایی، تأثیر بسزایی در جابه‌جانشدن ورزشکارن دارد؛ بنابراین، هدف از انجام پژوهش حاضر، طراحی الگوی جابه‌جایی والیبالیست‌ها براساس رفتارهای حمایتی ادراکی مربی، حمایت و تعهد سازمانی بود. نمونة آماری پژوهش 90 والیبالیست و مربی بودند که به‌صورت نمونه‌برداری قضاوتی و گلوله‌برفی انتخاب شدند. برای جمع‌آوری دادها، از نسخة اصلاح‌شدة پرسش‌نامة تمایل به جابه‌جایی کیم (2007)، پرسش‌نامة حمایت سازمانی و حمایت اداراکی استنبرگ و همکاران (1996) و پرسش‌نامة تعهد سازمانی مایر و همکاران (1993) استفاده شد (05/0 ≥P). نتایج تجزیه‌‌وتحلیل عاملی نشان داد که هر سه مؤلفة حمایت باشگاهی ادراکی (0/86 = β )، رفتارهای حمایتی مربیان (0/88 = β) و تعهد باشگاهی (0/78 = β) تأثیر معناداری بر جابهجایی ورزشکاران داشتند. همچنین، نتایج آزمون رگرسیون حاکی از آن بود که عامل سازمانی (0/86 = β) ملاک پیش‌بین اصلی جابه‌جایی والیبالیست‌ها بود؛ بنابراین، با توجه به پیامدهای مخرب جابه‌جایی ورزشکاران نخبه، لزوم توجه مربی و مدیران عالی سازمان در به‌کارگیری سبک‌های حمایتی برای ماندگاری والیبالیست‌ها پیشنهاد می‌شود.