Практичні роботи на заняттях з астрономії - С. Л. Мальченко (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2012)
Мальченко С. Л. Практичні роботи на заняттях з астрономії. Спостерігаючи та застосовуючи отримані на уроках знання для розв'язання практичних завдань, учні отримують можливість бачити астрономічні явища альтернативно. У статті запропоновано практичні роботи без використання спеціального обладнання, подано розробку практичного заняття за темою «Відстані до зір». Доведено, що виконання практичних робіт й розв'язування задач на заняттях астрономії як у школі, так і у ВНЗ є необхідною умовою для розвитку самостійно мислячої творчої особистості, яка може зробити власні висновки.