Així escriuen els químics, encara que no tinguin llapis ni bolígraf ... - Josep Corominas Viñas (Universitat Autònoma de Barcelona, 2013)
Aquest article explica un treball pràctic de química que consisteix en una electròlisi de substàncies iòniques, presentat en un aspecte lúdic. L'activitat pràctica pot presentar-se com a una activitat POE (Predicció-Observació-Explicació), per a estudiants de química de batxillerat i com un aspecte de la interacció entre matèria (substàncies iòniques) i energia (corrent elèctric) per estudiants d'ESO. Per altra part l'observació dels canvis de colors dels indicadors àcid-base, permet ajuntar els conceptes de reacció redox amb la detecció de medis àcids i bàsics.