STUDY ABOUT THE EVOLUTION OF THE SKIING RESORT IN CENTRAL GROUP OF EASTERN CARPATHIANS, ON THE PAST 10 YEARS - Barna SZABÓ-CSIFÓ; Laura Edit CIULEA (Cluj University Press, 2016)
In this paperwork we aim to study the situation of the skiing domain in the area of the Central zone of the Eastern Carpathians. The subject has an enormous actuality because of the need of the crowds to practice winter sports as skiing, snowboarding and even free-ride. Our method was to study the situation of the ski slopes on the field and a study of the specific features of every slope. As results we can confirm that in the last of 10 years has start a great development of the skiing domain, as conclusion we can justify, that the tendencies presents a positive direction. Studiu privind evoluția domeniului schiabil, în ultimii 10 ani, în grupa centrală a Carpaților Orientali. În această lucrare dorim să efectuăm un studiu despre domeniile schiabile din Zona Centrală a Carpaților Orientali. Subiectul este de o deosebită actualitate deoarece este din ce în ce mai evidentă nevoia de mișcare a oamenilor și practicarea sporturilor de iarnă cum ar fi schiul, snowboardingul, sau free-ride-ul. Am folosit ca metodă de cercetare studiul bibliografic și în mare parte studiu pe teren, marcând specificitatea fiecărei pârtii existente. Ca rezultat putem afirma că în ultimii 10 ani observăm o dezvoltare serioasă, o tendință pozitivă în dezvoltarea pârtiilor de schi.  Cuvinte cheie: pârtie, domeniu schiabil, dezvoltare, Carpații Orientali