PARAMETRII COGNITIVI AI PERFECȚIONISMULUI LA PERSOANELE CU SIMPTOME SOMATICE - USM ADMIN (Moldova State University, 2020)
În articol sunt examinați parametrii cognitivi ai perfecționismului la persoanele sănătoase în comparație cu pacienții cu boli gastrointestinale, hipertensiune și diabet de tip 1, fiind conturate anumite manifestări specifice pentru fiecare grup de bolnavi. Ca instrument de măsurare a perfecționismului a fost utilizat chestionarul lui Garanean, folosit frecvent de psihologii ruși, dar puțin cunoscut de specialiștii din străinătate. Cuvinte-cheie: perfecționism, simptome somatice, standarde perfecționiste, griji evaluative, hipertensiune, boli gastro- intestinale, diabet de tip 1.