ارتباط سرمایة فکری با توانمندسازی روان‌شناختی و تعهد حرفه‌ای کارشناسان فدراسیون‌های ورزشی منتخب و موفق - رحیم جمشیدی; سیده ناهید شتاب بوشهری; امین خطیبی (Sport Sciences Research Institute, 2019)
هدف از انجام این پژوهش، بررسی ارتباط بین سرمایة فکری با توانمندسازی روان‌شناختی و تعهد حرفهای کارشناسان فدراسیونهای ورزشی بود. جامعة آماری این پژوهش کارشناسان هشت فدراسیون منتخب و موفق در بازی‌های المپیک وآسیایی به تعداد 203 نفر بودند. براساس جدول مورگان، 136 نفر به‌عنوان نمونة آماری درنظر گرفته شدند. ابزارهای مورداستفاده در این پژوهش، سه پرسش‌نامة استاندارد سرمایة فکری بونیتس (1999)، توانمندسازی روان‌شناختی اسپریتزر (1995) و تعهد حرفهای آلن و مایر (1993) بودند که روایی و پایایی آن‌ها در پژوهش‌های گذشته تأیید شده بود؛ اما پژوهشگر نیز روایی و پایایی آن‌ها را مطالعه و تأیید کرد. تجزیه‌وتحلیل دادههای جمع‌آوری شده توسط دو نرم‌افزار اس.پی.اس.اس. که شامل موارد کلموگروف- اسمیرنوف، همبستگی و رگرسیون بود و نرم‌افزار پی.ال.اس. نسخة دو برای طراحی مدل پژوهش انجام شد. نتایج پژوهش نشان داد که ارتباط مستقیم و معنادار بین سطح سرمایة فکری با دو متغیر توانمندسازی روان‌شناختی و تعهد حرفهای برقرار بود. همچنین، سرمایة فکری به‌طور غیرمستقیم و ازطریق متغیر میانجی توانمندسازی روان‌شناختی با تعهد حرفهای ارتباط معنادار داشت. بهبود و افزایش سطح سرمایة فکری میتواند به توانمندی کارشناسان فدراسیونهای ورزشی منجر شود که این توانمندی در دستیابی به اهداف برنامه‌ریزی‌شدة ورزشی ازطریق افزایش سطح تعهد حرفهای آنان مؤثر است.