سنتز ایروژل رزورسینول فرمالدهید اصلاح شده با گرافن به عنوان جاذب جهت حذف آنتی بیوتیک مینوسایکلین از محلول های آبی - علیرضا بهزادی; امیرحسین یزدان بخش (Mashhad University of Medical Sciences, 2023)
زمینه و هدف: در سالهای اخیر نگرانی از حضور ترکیبات دارویی در پساب در حال افزایش است. انواع مختلفی از باقیمانده ترکیبات آنتیبیوتیکهای پرکاربرد خانواده تتراسایکلین در آبهای محیطی در غلظتهای نسبتاً کم و بهطور مداوم یافت می‌شوند که اثرات نامطلوبی بر سلامتی انسان و محیط زیست دارند. مطالعه حاضر با هدف سنتز ایروژل‌های آلی با سطح ویژه‌ بالا جهت حذف آنتیبیوتیک مینوسایکلین انجام شد.مواد و روش‌ها: در این پژوهش، ایروژل رزورسینول فرمالدهید با استفاده از روش سل-ژل سنتز و تحت شرایط محیطی خشک گردید. در ادامه‌ ایروژل با استفاده از گرافن اصلاح گردید و در نهایت عملکرد نمونههای سنتز شده بهعنوان جاذب تحت پارامترهای مختلف از قبیل pH محلول (2-12)، مقدار جاذب (4-10 میلی‌گرم) و زمان تماس جاذب با آنتیبیوتیک (3-24 ساعت) مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت مشخصه‌یابی نمونه‌های ساخته شده از آزمون‌های طیف‌سنجی رامان، میکروسکوپ الکترونی (FE-SEM) و BET استفاده شد و سپس بازده حذف آنتیبیوتیک مینوسایکلین توسط نمونهها با استفاده از آزمون اسپکتروسکپی UV-Vis سنجیده شد.یافته‌ها: بر اساس نتایج آزمون BET، سطح ویژه مربوط به نمونه‌ ایروژل رزورسینول فرمالدهید با یک درصد وزنی گرافن، نسبت به ایروژل خالص افزایش یافت. همچنین درصد حذف آنتیبیوتیک مینوسایکلین برای نمونه‌های خالص و اصلاح شده به‌ترتیب برابر با 6/71% و 1/92% در pHهای بهینه 4 و 6 بود.نتیجه‌گیری: ایروژل رزورسینول فرمالدهید اصلاح شده با گرافن، جاذبی مناسب جهت حذف آنتیبیوتیک مینوسایکلین از محلولهای آبی می‌باشد