ارتباط بین انگیختگی و فعال‌سازی با تعادل پویا در ساعات متفاوت روز - امیرحمزه سبزی; سیدمحمد کاظم واعظ موسوی; پونه مختاری (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2018)
مقدمه و اهداف تعادل پویا عنصر کلیدی در فعالیت‌های روزمره و فعالیت‌های ورزشی است و بررسی عوامل مؤثر بر آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. پژوهش حاضر بر ارتباط بین انگیختگی و فعال‌سازی با تعادل پویا در ساعات مختلف روز تمرکز داشت. مواد و روش ها 30 شرکت‌کننده (سن: 64/1±01/21، جنس: مذکر) آزمون تعادل پویا را در ساعات 10:00، 15:00 و 20:00 از روز انجام دادند. سطح هدایت الکتریکی پوست شرکت‌کنندگان به‌طور مداوم در طول انجام تکلیف تعادل ثبت شد. داده‌ها با استفاده از آنوا، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون تحلیل شد. یافته ها نتایج نشان داد که فاصله دستیابی تعادل پویا در ساعت 15:00 نسبت به 10:00 و 20:00 بیشتر بود. دیگر نتایج رابطه‌ای خطی بین فعال‌سازی و عملکرد را نشان داد که شدت همبستگی در بعدازظهر بیشتر بود. نتیجه گیری نتایج تحقیق حاضر شواهد محکمی را در زمینهء جداسازی انگیختگی و فعال‌سازی به‌عنوان جنبه‌های جداگانه‌ای از کارکردهای رفتاری و فیزیولوژیکی فراهم نمود. همچنین، فعال‌سازی را به‌عنوان عاملی که سبب برتری تعادل پویا در بعدازظهر نسبت به صبح و عصر است، معرفی کرد.