تحلیل عوامل اثرگذار بر مدیریت عملکرد در سازمان‏های ورزشی (مطالعه موردی: فدراسیون ورزش دانش‏ آموزی و دفتر تربیت ‏بدنی و فعالیت‏های ورزشی) - سحر سهیلی پیشکناری; مهرعلی همتی نژاد; محمدحسن قلیزاده (Sport Sciences Research Institute, 2021)
هدف از این پژوهش بررسی عوامل اثرگذار بر مدیریت عملکرد در سازمان‏های ورزشی بود. این پژوهش توصیفی-همبستگی و از نظر هدف کاربردی بود. جامعه آماری پژوهش را رؤسای ادارات تربیت‏بدنی و فعالیت‏های ورزشی استان‏ها در حوزه آموزش و پرورش، معاونین و اعضای دفتر تربیت‏بدنی و فعالیت‏های ورزشی، رؤسای هیات‏ها، رئیس انجمن‏های ورزشی و اعضای فدراسیون ورزش ‏دانش‏آموزی تشکیل می‏دادند که نمونه آماری برابر با جامعه آماری در نظر گرفته شد (147 نفر). ابزار پژوهش پرسشنامه محقق‏ساخته براساس مطالعه کتابخانه‏ای و مصاحبه‏های نیمه هدایت‏شده بود (4 عامل، 10 بعد، 50 گویه). روایی صوری و محتوایی پرسشنامه به وسیله متخصصان (10 نفر)، روایی همگرا با استفاده از میانگین واریانس استخراج شده (بالاتر از 5/0)، روایی واگرا با استفاده از ماتریس فورنل-لارکر، سنجش پایایی درونی با استفاده از ضرایب بارهای عاملی (بالاتر از 4/0)، آلفای کرونباخ (بیشتر از 7/0) و پایایی ترکیبی (بیشتر از 7/0) تأیید شد. جهت آزمون فرضیات از نرم‏افزار اسمارت پی.ال.اس نسخه 3 استفاده شد. نتایج نشان داد مدل ارائه شده دارای برازش مناسبی بود. در تحلیل مسیر روابط، عوامل زمینه‏ای، سرمایه دانشی-روانشناختی و مهندسی سازمان به طور مستقیم اثر مثبت و معنی‏داری بر مدیریت عملکرد سازمانی دارند و هر کدام به ترتیب 26/0، 26/0، 28/0 درصد از تغییرات آن را تبیین می‏کند. طراحی، اصلاح و تقویت سازوکارهای عوامل اثرگذار بر مدیریت عملکرد در چارچوب مشخص و معین می‏تواند تضمین‏کننده و اطمینان بخش تحقق مأموریت‏ها و اهداف سازمانی باشد.