مقایسه تاثیر عسل با کلوتریمازول به تنهایی و مخلوط با هم بر واژینیت کاندیدائی - نسرین فاضل; معصومه هاشمیان; محمد رمضانی; آرش اکابری (Mashhad University of Medical Sciences, 2012)
مقدمه:عفونت ولوواژینال کاندیدایی شایع ترین واژینیت در بین زنان است.هدف این مطالعه مقایسه اثر عسل و کلوتریمازول 100 میلی گرمی به تنهایی و مخلوط با هم بر واژینیت کاندیدایی می باشد.   روش کار:این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور بر روی 77 زن غیر حامله مبتلا به واژینیت کامدیدایی با سن 18 تا 49 سال انجام شد.از 75 بیمار،15نفر در گروه عسل(گروه اول)،30نفر در گروه عسل و کلوتریمازول(گروه 2)،و 32نفر در گروه کلوتریمازول(گروه3)قرار گرفتند.شرکت کننده ها کلوتریمازول و عسل یا هر دو را برای مدت هفت روز استفاده کردند.اساس تشخیص عفونت،با کشت همراه با تشخیص کلینیکی و ابراز علائم بر اساس احساس بیمار بود.تست های میکروبیولوژی و ژنیکولوژی،تشخیص را تایید کردند.بیماران دچار عفونت کاندیدایی برای مدت 7 روز و 21 روز بعد از شروع درمان برای بهبودی یا عدم آن پیگیری می شدند.از تست های آماری تی دانشجویی و کای دو برای آنالیز آماری استفاده شد.   یافته ها:بعد از درمان با عسل و کلوتریمازول،علائم و نشانه های بیمار کاهش معناداری داشت(P