بررسی‌ رابطه‌ نگرشهای‌ فرزندپروری‌ والدین‌ و جایگاه‌ مهار در دانش‌آموزان‌ مقطع‌ راهنمایی‌ شهرستان‌ دزفول‌ - مسعود برومند نسب; حسین‌ شکرکن‌; بهمن‌ نجاریان (Shahid Chamran University of Ahvaz, 1997)
جایگاه‌ مهار به‌ عنوان‌ خصیصه‌ای‌ شخصیتی‌ به‌ این‌ امراشاره‌ دارد که‌ هر فرد مجموعه‌ای‌ از باورها و انتظارات‌ دارد، مبنی‌ براینکه‌ افراد یا عواملی‌ هستند که‌ پاداشها و تنبیه‌هارا در زندگی‌ وی‌ در اختیار دارند . در این‌ خصوص‌، برخی‌ افراد جهت‌ گیری‌ درونی‌ دارند، و معتقدند که‌ تبحر، سخت‌ کوشی‌، احتیاط‌ و رفتار مسئولیت‌ پذیر به‌ پیامدهای‌ مثبت‌ خواهد انجامید. این‌ دسته‌ افراد جایگاه‌ مهار درونی‌ دارند و به‌ آنها درون‌نگر اطلاق‌ می‌شود. از طرف‌ دیگر، برخی‌ افراد جهت‌گیری‌ بیرونی‌ پیدا می‌کنند و اعتقاد دارند که‌ رویدادها از طریق‌ شانس‌، قدرت‌ دیگران‌ و عوامل‌ ناشناخته‌ و غیر قابل‌ مهار تعیین‌ می‌شوند. چنین‌ افرادی‌ جایگاه‌ مهاربیرونی‌ دارند و به‌ آنها برون‌نگر گفته‌ می‌شود. در چارچوب‌ شناسایی‌ و مطالعه‌ عوامل‌ مؤثر بر شکل‌گیری‌ جایگاه‌ مهار، هدف‌ اصلی‌ این‌ پژوهش‌ بررسی‌ رابطه‌ بین‌ نگرشهای‌ فرزندپروری‌ والدین‌ و جایگاه‌ مهار فرزندانشان‌ می‌باشد. سه‌ نوع‌ نگرش‌ فرزندپروری‌ مورد بررسی‌ در این‌ پژوهش‌ عبارتند از نگرش‌ سلطه‌گری‌، نگرش‌ وابستگی‌ شدید و نگرش‌ بی‌اعتنایی‌ نمونه‌ این‌ تحقیق‌ شامل‌ 217 نفر دانش‌آموز دختر و پسر پایه‌ سوم‌ مقطع‌ راهنمایی‌ شهر دزفول‌ بود، که‌ با روش‌ نمونه‌گیری‌ تصادفی‌ چند مرحله‌ای‌ انتخاب‌ شدند. این‌ تحقیق‌ شامل‌ چهار فرضیه‌ اصلی‌ و چندین‌ فرضیه‌ فرعی‌ در خصوص‌ رابطه‌ منفی‌ نگرشهای‌ فرزندپروری‌ سلطه‌گری‌، وابستگی‌ شدید و بی‌اعتنایی‌ با جایگاه‌ مهار دانش‌آموزان‌ بود. نتایج‌ تحلیل‌ آماری‌ داده‌ها نشان‌ می‌دهند که‌ تقریباً همه‌ فرضیه‌های‌ اصلی‌ و فرعی‌ این‌ تحقیق‌ تأیید می‌شوند. بر اساس‌ یافته‌های‌ این‌ تحقیق‌،پژوهشگران‌ پیشنهادهایی‌ در خصوص‌ شکل‌گیری‌ و اصلاح‌ جایگاه‌ مهار دانش‌آموزان‌ به‌ والدین‌ و آموزگاران‌ ارائه‌ می‌دهند.