اثر کشش مفصلی در بهبود عملکرد و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به استئوآرتریت شدید زانو - سمیه محمودی اقدم; خسرو خادمی کلانتری; علیرضا اکبرزاده باغبان; مهدی رضایی; عباس رحیمی; صدیقه سادات نعیمی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2012)
مقدمه و اهداف استئوآرتریت شایع ترین بیماری مفصلی بزرگسالان سرتاسر جهان است که بروز آن با افزایش سن، افزایش می یابد. بیماران مبتلا به استئوآرتریت شدید زانو از درد و ناتوانایی شدید عملکردی شاکی هستند و اغلب درمان های محافظه کارانه در این گروه از بیماران با نتایج ضعیفی همراه می باشد. در این مطالعه اثر کشش مفصلی در بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به استئوآرتریت شدید زانو مورد بررسی قرارگرفت. مواد و روش ها  در این کارآ‍زمایی بالینی، 40 بیمار زن مبتلا به استئوآرتریت شدید زانو به طور تصادفی در دو گروه درمان رایج و درمان رایج همراه با اعمال کشش مفصلی تحت درمان قرار گرفتند. کیفیت زندگی بیماران در هر دو گروه، قبل و  بعد از درمان و همچنین یک ماه پس از اتمام درمان با استفاده از پرسشنامه KOOS  مورد ارزیابی قرار گرفت (01/0< P) یافته ها  درمان رایج همراه با اعمال کشش مفصلی نسبت به درمان رایج فیزیوتراپی به طور معنی داری سبب بهبودی بیشتر(01/0< P) کیفیت زندگی بیماران مبتلا به استئوآرتریت شدید زانو بلافاصله پس از درمان و نیز یک ماه بعد گردید. نتیجه گیری درمان رایج همراه با اعمال کشش مفصلی باعث بهبودی بیشتر  کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آرتروز شدید زانو  نسبت به درمان رایج فیزیوتراپی می شود.