FORMAREA CONCEPȚIEI DESPRE LUME LA ELEVII DE VÂRSTĂ ȘCOLARĂ MICĂ ÎN CONTEXTUL EDUCAȚIEI INTELECTUALE - USM ADMIN (Moldova State University, 2017)
Lucrarea este consacrată procesului de formare a concepției despre lume la elevii de vârstă școlară mică în contextul educației intelectuale. Totodată, este elucidat mecanismul de realizare a interrelațiilor dintre aceste două componente ale educației. Sunt caracterizate componentele structurale ale concepției despre lume: cunoștințele, abilitățile și capacitățile creative de ordin conceptual, opiniile, convingerile și idealurile conceptuale. Cuvinte-cheie: concepție despre lume, educație intelectuală, structura concepției despre lume, proces de formare, cunoștințe, abilități integratoare, conceptuale.