Історіографічний аналіз проблеми правового виховання молодших підлітків загальноосвітніх навчальних закладів - Олена Поліщук (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2013)
У статті автором розглянуто теоретичні засади правового виховання учнівської молоді. Подано цілісне уявлення про важливість, складність цієї проблеми через інтеграцію наукових робіт з філософії, педагогіки, психології, соціології. На основі аналізу науково-педагогічних джерел розкрито сутність правового виховання молоді на сучасному етапі. Висвітлено різні підходи до тлумачення поняття «правове виховання». Проаналізовано специфіку правового виховання учнів, його зміст, концепції, мету, цілі, завдання, методологічні засади у світовій та вітчизняній педагогічній думці. Акцентовано увагу на взаємозвʼязку правового виховання з правовою культурою та правовою свідомістю особистості.