شناسایی ﻋﻮاﻣﻞ ﺳﺎزﻣﺎﻧﻰ ﻣﻮﺛﺮ بر مشارکت دانشجویان در فعالیتهای ورزشی تفریحی دانشگاه - هادی عبداللهی فر; علی محمد صفانیا; مهدی نمازی زاده; شیوا ازادفدا (Sport Sciences Research Institute, 2021)
اتخاذ تدابیر مناسب برای جذب و مشارکت فعال دانشجویان در ورزشهای تفریحی دانشگاه و تأمین سلامتی و نشاط آنان، مستلزم شناخت عوامل مؤثر در این زمینه است. ﻫﺪف از ﭘﮋوﻫﺶ حاضر شناسایی ﻋﻮاﻣﻞ ﺳﺎزﻣﺎﻧﻰ مؤثر بر افزایش مشارکت دانشجویان در ورزشهای تفریحی دانشگاه ﺑﻮد. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت دادهها، تحقیق آمیخته ازنوع آمیخته اکتشافی است. در ﻣﺮﺣﻠﺔ ﻛﻴﻔﻰ، ابتدا با روش کتابخانهای اﻃﻼﻋﺎت لازم ﺟﻤﻊآوری شد. سپس با 22 نفر از ﺧﺒﺮﮔﺎن ذیربط، که به روش نمونهگیری غیرتصادفی هدفمند انتخاب شدند، ﻣﺼﺎﺣﺒﺔ نیمهساختاریافته تا حد رسیدن به اشباع نظری انجام گرفت. در نهایت پرسشنامهای با 5 مؤلفه و 24 گویه تهیه شد. روایی صوری آن توسط خبرگان تأیید گردید. جامعه آماری بخش کمی، مسئولان تربیتبدنی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به تعداد 381 نفر بودند. با توجه به شرط حجم نمونه قابل کفایت جهت تحلیل عاملی، تعداد 201 نفر از روش نمونهگیری تصادفی طبقهای انتخاب شدند. جهت تحلیل کیفی متغیرهای پژوهش از روش دلفی و برای تجزیه و تحلیل دادهها از روشهای آماری تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی، نیکویی برازش، فریدمن و آلفای کرونباخ استفاده شد. نتایج نشان داد عوامل ﺳﺎزﻣﺎﻧﻰ مؤثر بر افزایش مشارکت دانشجویان در ورزشهای تفریحی دانشگاه به ترتیب اولویت شامل پنج مؤلفۀ سازماندهی، امکانات و زیرساخت، منابع مالی، فناوری و رسانه و برنامهریزی هستند. این نتایج میتواند به مسئولان در تدوین راهبردها و سیاستهای ورزش تفریحی دانشگاه کمک نماید.