تأثیر برنامه تمرینی 8 هفته‌ای بر سندرم درد پاتلوفمورال - Shahabeddin Bagheri; Mohammad Reza Bayat; Farzin Halabchi (Vesnu Publications, 2011)
مقدمه: سندروم درد پاتلوفمورال، یکی از شایع‌ترین مشکلات زانو است، که جوانان و نوجوانان آن را تجربه می‌کنند. هدف از این مطالعه، بررسي تأثیر يك برنامه تمريني 8 هفته‌اي بر روی افراد داراي سندرم درد پاتلوفمورال است. مواد و روش‌ها: جامعه آماري تحقيق حاضر را 290 نفر از دانش‌آموزان پسر 17 تا 19 سال مقطع دبیرستان تشکیل دادند. نمونه‌هاي آماري 60 نفر از دانش‌آموزان مبتلا به سندرم درد پاتلوفمورال بوده، كه به صورت تصادفي در دو گروه تجربي (30 = n) و گروه شاهد (30 = n) تقسيم شدند و در مدت 8 هفته مورد مطالعه قرار گرفتند. گروه تجربي يك برنامه تمريني متشكل از تمرينات كششي و تقويتي را به صورت سه جلسه در هفته انجام داد. شدت درد بر اساس مقياس سنجش عددي و عملكرد حركتي بر اساس مقياس Kujala در ابتدا و در پايان 8 هفته مورد ارزيابي قرار گرفت. در تجزيه و تحليل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS13 استفاده شد. یافته‌ها: متغيرهاي سن، قد، وزن، شاخص جرم بدن و مدت زمان وجود درد مورد ارزيابي قرار گرفت و با استفاده از آزمون Mann withney مشخص شد كه بين دو گروه تجربي و شاهد از نظر اين متغيرها اختلاف معني‌داري وجود نداشت. در مقایسه بین دو گروه تجربی و شاهد قبل از انجام 8 هفته تمرین در شاخص شدت درد و عملكرد حركتي اختلاف معني‌داري مشاهده نشد (05/0 < P). در میزان درد در گروه تجربی قبل و بعد از اجرای پروتکل تمرینی، تفاوت معنی‌داری مشاهده شد (05/0 > P). در ميزان عملكرد حركتي در گروه تجربي قبل و بعد از اجراي پروتكل تمريني، تفاوت معني‌داري مشاهده شد (05/0 > P). همچنين در میزان درد بين گروه تجربی و گروه شاهد بعد از اجرای پروتکل تمرینی، تفاوت معنی‌داری مشاهده شد (05/0 > P). در میزان عملکرد حرکتی زانوی افراد بین گروه تجربی و گروه شاهد بعد از اجرای پروتکل تمرینی، تفاوت معنی‌داری مشاهده شد (05/0 > P). نتیجه‎گیری: با توجه به یافته‌های پژوهش حاضر، تمرين درماني مي‌تواند در كاهش درد و بهبود عملكرد حركتي افراد مبتلا به سندرم درد پاتلوفمورال مؤثر باشد. کلید واژه‌ها: سندرم درد پاتلوفمورال، عملکرد، تمرین درمانی