CONSTRUCŢII PROTETICE MIXTE METALO-CERAMICE-ASPECTE TEHNOLOGICE - Diana Diaconu Popa; Monica Tatarciuc; Anca Viţalariu (Romanian Dental Association for Education, 2018)
Scopul lucrării noastre este de a analiza particularităţile tehnologice ale maselor ceramice de nouă generaţie, utilizate în realizarea construcţiilor protetice mixte metalo-ceramice. Studiul nostru urmăreşte algoritmul de edificare a componentei fizionomice, utilizând trei tipuri de mase ceramice moderne-IPS d SIGN (Ivoclar), Vintage Art (Shofu) şi Heraceram (Heraeus-Kulzer). Rezultatele studiului, în concordanţă cu cele mai recente cercetări în domeniul esteticii şi biomaterialelor, relevă faptul că, ceramicile moderne au structuri şi proprietăţi mecanice, optice şi tehnologice mult optimizate faţă de masele ceramice clasice. În concluzie, cunoaşterea şi respectarea rigorilor algoritmului tehnologic orientează soluţia terapeutică spre o decizie optimă.