Фізична реабілітація студентів із бронхіальною астмою в процесі фізичного виховання у вищому навчальному закладі - Юрій Фурман; Вікторія Онищук (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У результаті проведених досліджень установлено, що застосування методики "ендогенно-гіпоксичного" дихання в комплексі з фізичними навантаженнями сприяє покращенню функціональних можливостей кардіо- респіраторної системи. Дані комп'ютерної спірографії з аналізом петлі "потік-об'єм" засвідчили вірогідне зростання показників форсованої життєвої ємності легень (ФЖЄЛ), які характеризують бронхіальну прохідність. Позитивні зміни швидкісних показників свідчать про те, що застосування штучно створеної гіперкапнічної нормобаричної гіпоксії в комплексі з фізичними навантаженнями може бути використане у фізичній реабілітації студентів, хворих на бронхіальну астму.