وب‏سنجی وب‏سایت‏های دانشکده‏های تربیت‏بدنی دانشگاه‏های دولتی ایران با استفاده از روش TOPSIS و VIKOR - محمدرسول خدادادی; رقیه سرلاب; ابوالفضل بجانی (Sport Sciences Research Institute, 2016)
با توجه به اهمیت و جایگاه وب‌سایت‌ها در امر اطلاع‌رسانی و ارتباط با مخاطبان، دانشگاه‌ها برای سازماندهی و دسترس‌پذیرکردن اطلاعات و معرفی قابلیت‌ها و توانمندی‌های خود، اقدام به طراحی وب‌سایت و ارائة اطلاعات از آن طریق می‌کنند. وب‌سنجی به مطالعة کمّی جنبه‌های تولید و استفاده از منابع اطلاعاتی، ساختارها و فناوری‌ها در محیط وب با استفاده از مبانی نظری کتاب‌سنجی و اطلاع‌سنجی می‌پردازد. هدف این پژوهش، مطالعة وب‌سنجی وب‌سایت‌های دانشکده‌های تربیت‏بدنی دانشگاه‌های دولتی ایران، با استفاده از روش تاپسیس و ویکور است. پژوهش حاضر، توصیفی ـ اسنادی با رویکرد وب‌سنجی است و از نظر هدف، کاربردی است. جامعة آماری شامل هجده وب‌سایت دانشکدة تربیت‌بدنی و علوم ورزشی دانشگاه‌های دولتی ایران تشکیل داد. داده‌های خام برای رتبه‌بندی وب‌سایت‌های دانشکده‌های تربیت‏بدنی و علوم ورزشی، بر اساس چهار شاخصِ اندازه، رؤیت‌پذیری، فایل‌‌های غنی و پژوهشگر، از طریق موتورهای جستجوگر گوگل، یاهو، اکسالید، الکسا و بینگ جمع‌آوری شد. رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها از طریق معیارهای تصمیم‌گیری تاپسیس و ویکور انجام شد. نتایج رتبه‌بندی تاپسیس نشان داد که دانشکده‌های تربیت‌بدنی دانشگاه‌های تهران، تبریز، اصفهان، علامه طباطبایی و همدان، به ترتیب رتبه‌های اول تا پنچم را به خود اختصاص دادند. همچنین، بر اساس نتایج رتبه‌بندی شاخص ویکور، دانشکده‌های تربیت‏بدنی دانشگاه‌های تهران، اصفهان، تبریز، همدان و بهشتی در رتبه‌های اول تا پنجم قرار داشتند. دانشکده‌های تربیت‏بدنی کشور با آگاهی از وضعیت رتبه‌بندی وب‌سایت خود در بین دانشکده‌های دیگر، بر اساس شاخص‌های بررسی‌شده می‌توانند در تقویت فعالیت‌های علمی و آموزشی گام بردارند و برای بهتر نشان دادن کیفیت خدمت‌رسانی در نظام آموزشی تلاش کنند