Neuroblastomul glandei suprarenale la copii - Eva Gudumac; Jana Bernic; Victor Roller; Natalia Lisiţa; Ecaterina Costiuc (Academy of Sciences of Moldova, 2021)
Studiul cuprinde o analiză complexă retrospectivă a fișelor medicale, a observațiilor clinice, imagistice, morfopatologice, de laborator și rezultatele tratamentului chirurgical al unei serii de pacienți cu vârsta de 0-13 luni cu diagnosticul de neuroblastom al glandei suprarenale, investigați și tratați în Centrul Național Științific de Chirurgie Pediatrică "Natalia Gheorghiu" al Institutului Mamei și Copilului. Datele clinice și paraclinice au fost elucidate consecutive la 5 pacienți, apoi acestea au fost comparate cu un caz publicat de Institutul Național de Cancer