Provocări în terapia antiplachetară la pacienții coronarieni după angioplastie coronariană. - Marta Dogot; Eleonora Vataman; Andrei Grib; Natalia Caproş (Academy of Sciences of Moldova, 2020)
O valoare importantă în prevenirea și progresia proceselor trombotice la pacienții coronarieni ocupă utilizarea agenților antiplachetari. Terapia antiplachetară dublă include acidul acetilsalicilic și blocantul receptorilor P2Y12 - adenozin 5'-difosfat pentru pacienții cu intervenție coronariană percutană, utilizată în scopul scăderii ratei evenimentelor cardiace majore sau prevenirii reapariției a complicațiilor trombotice. În acest articol a fost studiată rata evenimentelor ischemice și hemoragice la pacienții care administrează terapia antiplachetară dublă după 6 luni de la intervenția coronariană percutană cu implantare de stent farmacologic