Příprava pedagogů na realizaci prevence na základních školách - M. Procházka (Czech Pedagogical Society, 2005)
Autor ve svém příspěvku sleduje roli školy v systému prevence, popisuje cíle prevence (objectives of prevention), vznik Minimálních preventivních programů (minimal preventative programmes) a problematiku role učitele - školního metodika prevence (school preventive worker).