Periodontal açıdan umutsuz dişlerin estetik amaçla bilinçli replantasyonu - 2 olgu sunumu - Nilsun Bağış; Nejat Arpak (Ankara University, 2013)
Replantasyon, parsiyel veya total olarak alveolar soketten çıkmış olan dişin ya da dişlerin tekrar yerine yerleştirilmesi olarak tanımlanmaktadır. Tedavinin başarısı dişin soketten çıkma nedenine, replantasyon yöntemine, hastanın yaşına, dişin durumuna, post operatif bakıma bağlıdır. Genelde yaralanma sonrası avulsiyonu takiben gerçekleştirilen replantasyon tedavisi, kimi zaman estetik sorunu düzeltebilmek için, implant uygulamasına ve protetik tedaviye alternatif olarak uygulanabilir. Splintlenerek ağızda tutulan diş, doğal görünümü ile estetik uyumu sağlamaktadır. Uygulamanın zaman alıcı olmaması en önemli avantajıdır. Bu raporda, estetik şikayetle gelen iki hastaya uygulanan diş çekimi ve soketin hazırlanmasını takiben dişin yeniden replantasyonu ve bu tedavi yaklaşımının implantasyona alternatif olabileceği tartışılmıştır