MITURILE CĂSNICIEI ÎN RELAȚIILE MARITALE - UN STUDIU EMPIRIC ÎN REPUBLICA MOLDOVA - USM ADMIN (Moldova State University, 2018)
În prezentul articol vom analiza miturile căsniciei în cuplurile maritale din Republica Moldova. Miturile din acest studiu se centrează pe mai multe segmente ale vieţii de familie, printre care menţionăm rolul copiilor în familie, relaţiile sexuale, beneficiile pe care bărbaţii şi femeile le au în căsătorie, conviețuirea etc. Rezultatele cercetării indică diferen- ţele de gen (bărbaţi/femei) în evaluarea miturilor propuse pentru analiză. Cuvinte-cheie: cuplu marital, diferențe gender, mit, căsnicie, credință.