برآورد سهم نسبی کارآفرینی از شیوۀ مدیریت مشارکتی از دیدگاه کارکنان ادارۀ کل تربیت بدنی استان یزد - قاسم رحیمی; محمد سلطان حسینی; سید محمد جواد رضوی; مهرداد افخمی (Sport Sciences Research Institute, 2013)
هدف تحقیق حاضر، برآورد سهم نسبی کارآفرینی از شیوۀ مدیریت مشارکتی از دیدگاه کارکنان ادارۀ کل تربیت بدنی استان یزداست. جامعۀ آماری پژوهش شامل کلیۀ کارکنان رسمی و قراردادی و پیمانی ادارۀ کل تربیت بدنی استان یزد بود که تعداد آن‌ها بر اساس اطلاعات کارگزینی این اداره در سال 1389، 144 نفر اعلام شد. با توجه به جدول کرجسی و مورگان حجم نمونه 104 نفر برآورد شد و سرانجام، 93 پرسشنامه از این نمونۀ آماری دریافت شد.این پژوهش از نوع همبستگی است و به شیوۀ پیمایشی اجرا شده است. برای اندازهگیری از دو پرسشنامۀ محقق ساختۀ مدیریت مشارکتی و کارآفرینی استفاده شده است که پایایی این دو پرسشنامه به ترتیب 91/0و85/0 بهدست آمد و توسط مشخصات تأیید شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها در دو سطح توصیفی و استنباطی و با استفاده از نرمافزار spss انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد بین مدیریت مشارکتی و کارآفرینی رابطۀ معنی داری وجود دارد (05/0p 60/0=r). همچنین طبق نتایج، مدیریت مشارکتی تمامی مؤلفه‌های کارآفرینی را تحت تأثیر قرار می دهد (001/0(p.  بین رابطۀ میان مدیریت مشارکتی با کارآفرینی بر حسب  جنسیت، مدرک تحصیلی و وضعیت استخدام  تفاوت معنی داری وجود دارد و در خصوص سابقۀ خدمت بهجز طبقۀ 11- 15 سال در بقیۀ طبقات، سابقۀ خدمتی همبستگی بین دو متغیر معنی دار است.