Zhodnocení sociální izolace v době lockdownu - protokol k výzkumu - Tereza Zetková; Petra Potměšilová (Paidagogos - Society For Philosophy, Theory and Praxis of Education, 2023)
Sociální izolace je stav, kdy je jedinec odříznut od běžných sociálních kontaktů. Cílem výzkumu je zjistit, zda tímto stavem jsou postihnuti i jedinci ve věku mladé dospělosti. Dále se zaměřuje na zjištění, zda a do jaké míry má na tento jev období krize jako je například lockdownu v období pandemie Covid-19.