Розвиток народної школи в Україні (друга половина ХІХ - початок ХХ століття) - А. П. Ємельова (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2012)
Ємельова А. П. Розвиток народної школи в Україні (друга половина ХІХ - початок ХХ століття). У статті розглянуто розвиток народної школи в Україні у другій половині ХІХ - на початку ХХ століття. Подано загальну характеристику народних шкіл, підпорядкованих різним міністерствам та відомствам, які були основними початковими навчальними закладами для народу.