POLITICI ȘI PRACTICI EDUCAȚIONALE DE FORMARE A CULTURII ECONOMICE LA ELEVI - USM ADMIN (Moldova State University, 2020)
În articol sunt examinate politicile și practicile internaționale privind oferta de educație economică în școală. Luând ca exemplu educația economică în Federația Rusă și în România, constatăm că educarea și instruirea elevilor în spiritul economiei de piaţă are efecte benefice atât pentru viaţa cotidiană, cât şi pentru evoluţia profesională a tinerilor. La fel, sunt definite competențele economice și este prezentat un set de activități nonformale, pe care le pot valorifica cadrele didactice în vederea formării culturii economice a elevilor. Cuvinte-cheie: educație economică, competențe economice, educație economică nonformală.