Просвітницька діяльність Лавр в Україні (кінець XVII- XVIIІ cт.) - В. В. Фазан (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2013)
Фазан В. В. Просвітницька діяльність Лавр в Україні (кінець XVII- XVIIІ cт.). У статті розглянуто та охарактеризовано передумови, які сприяли становленню просвітницької діяльності Лавр в Україні. Проаналізовано позитивний вплив Лавр на освіту суспільства.