اثر رنگ‌های گرم و سرد بر ادراک عمق ورزشکاران رشته‌های توپی و غیر توپی - محسن قطبی; علیرضا فارسی; بهروز عبدلی (Sport Sciences Research Institute, 2014)
این مطالعه با هدف بررسی اثر رنگ‌های گرم و سرد بر ادراک عمق ورزشکاران انجام شده‌است. این مطالعه به روش نیمه‌تجربی بود و نمونه شامل 72 ورزشکار سطوح دانشگاهی با میانگین سنی 98/1± 88/22 سال بود که به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. آزمودنی‌ها در هر رنگ سه نوبت به کمک دستگاه ادراک عمق، رنگ و شکل پژوهش‌گر‌‌ساخته با روایی همزمان 833/0 و پایایی 879/0 که قابلیت ارزیابی ادراک عمق رنگی را با کوچک‌ترین خطا (یک‌ده‌هزارم سانتیمتر) داراست، مورد ارزیابی قرار گرفتند. میانگین این سه نوبت به‌عنوان نمره‌ی ادراک عمق افراد در هر رنگ مورد استفاده قرار گرفت. نتایج آزمون t در گروه‌های همبسته نشان داد که بین ادراک عمق در رنگ‌های گرم و سرد در ورزشکاران رشته‌های توپی تفاوت معناداری وجود دارد (0.016=P، df=35، t=-2.54). آزمودنی‌ها در رنگ‌های گرم ادراک عمق بهتری داشتند؛ ولی در ورزشکاران رشته‌های غیر توپی این تفاوت مشاهده نشد (0.05