Форми і засоби неперервного професійного розвитку вчителів у США - Марина Кривоніс (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
У статті представлений аналіз розвитку післядипломної освіти вчителів у США. Метою післядипломної освіти вчителів у США є підвищення кваліфікації для своєчасного задоволення потреб школи, безперервне професійне і особистісне зростання вчителя. Для вирішення цих завдань існує значна різноманітність підходів, форм, методів післядипломної освіти вчителів, як на базі вищих навчальних закладів, так і підвищення кваліфікації безпосередньо в школах. В статье представлен анализ опыта развития последипломного образования учителей в США. Целью последипломного образования учителей в США является повышение квалификации для своевременных нужд школы, непрерывный профессиональный и личностный рост учителя. Для решения этих задач существует значительное разнообразие подходов, форм, методов последипломного образования учителей, как на базе высших учебных заведений, так и повышение квалификации непосредственно в школах. The paper presents an analysis of the experience of postgraduate education of teachers in the USA. The aim of postgraduate education of teachers in the U.S. is training for timely needs of the school, continuous professional and personal growth of teachers. To meet these challenges, there is a considerable diversity of approaches, forms and methods of postgraduate education of teachers, both on the basis of higher educational institutions and training directly at schools.