Sykepleieres erfaringer med oppstart av non-invasiv ventilasjonsbehandling på sengepost med intermediærstue: En kvalitativ studie - Mona Grue; Kristin Hofsø; Alfhild Dihle; Simen A. Steindal (Septentrio Academic Publishing, 2023)
Non-invasiv ventilasjonsbehandling (NIV) er en behandlingsform som kan gjennomføres på sengepost med intermediærstue og er et tiltak som kan avlaste intensivavdelinger. Hensikten med denne studien var å belyse hva sykepleiere vurderer som viktige forutsetninger for vellykket oppstart av NIV-behandling på sengepost med intermediærstue. En kvalitativ metode med et eksplorerende og beskrivende design ble valgt. Det ble gjennomført individuelle, semistrukturerte intervjuer med syv sykepleiere. Datamaterialet ble analysert ved bruk av systematisk tekstkondensering. Sykepleierne vurderte at det å skape en trygg relasjon på pasientens premisser gjennom tilstedeværelse og oppmerksomhet og tilstrekkelig NIV-kompetanse hos sykepleierne som forutsetninger for vellykket oppstart av NIV-behandling. Videre vurderte sykepleierne at vellykket oppstart av NIV-behandling  forutsetter at sykepleiere er i stand til å utføre et bredt spekter av kliniske og etiske vurderinger for å  vurdere pasientens behov og effekt av NIVbehandlingen. Det som er nytt med denne studien er at den beskriver oppstart av NIV-behandling på sengepost med intermediærstue.