Школа "устоз-шогірд", нові підходи до давньої традиції (республіка Узбекістан) (російською мовою) - Бахтіяр Даніяров (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
У статті йдеться про необхідність створення нової структури і засобів формування очікуваних професійних компетентностей сучасного педагога, про інститут наставництва - школу «Устоз-шогірд» - одну з форм цільового підвищення кваліфікації молодих педагогічних кадрів під керівництвом педагогів-майстрів. В статье говорится о необходимости создания новой структуры и средств культивирования ожидаемых профессиональных компетенций современного педагога, об институте наставничества - школе «Устоз-шогирд» - одной из форм целевого повышения квалификации молодых педагогических кадров под руководством педагогов-мастеров.   The article highlights the necessity of creating new structures and means of forming the teacher's proficiency. The Ustoz-Shogird school is presented as a mentoring institution serving for young teachers' retraining under the supervision of experienced mentors.